Slide background
Slide background
patine
defaulten EXCEPTION=true

Brand Selection

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld: ‘Waarom werk je alleen met specifieke merken handgemaakte herenschoenen?’. Het antwoord daarop is eenvoudig: niet alle merken en schoenen zijn geschikt om The Royal Treatment-methode te doorlopen.

De constructie van de schoen moet stevig en solide zijn, ook als het onderwerk van het bovengedeelte van de schoen wordt verwijderd. Alleen dan zijn een schoenwaardige opbouw en de totaalreparatie mogelijk die aan een hoog verwachtingspatroon van de drager kunnen voldoen. 

De handpicked merkenlijst van herenschoenen met een leren onderwerk is ontstaan door in de loop der jaren verschillende paren door mijn handen te laten gaan en daarbij ieder onderdeel van de schoen onder de loep te nemen. Mijn criteria voor deze selectieprocedure zijn van meet af aan duidelijk geweest: alle onderdelen samen maken de schoen en zijn tezamen essentieel voor de stevigheid van de constructie.

Elk detail van de opbouw moet kloppen en dat is enkel en alleen mogelijk als ieder onderdeel van topkwaliteit is. 

De brandmerken die op deze lijst staan geven bij ieder paar dat uit het desbetreffende atelier wandelt de zekerheid voor een continuïteit aan kwaliteit. Hierdoor weet je dat je altijd value for money schoenen krijgt. Een maandagmorgen paar zal je bij deze merken niet snel tegenkomen. Daarnaast heb je de zekerheid dat deze schoenen geschikt zijn voor The Royal Treatment-methode.

Je kunt om voornoemde reden bij The Royal Treatment alleen terecht voor totaalreparaties van handgemaakte herenschoenen met een leren onderwerk van de volgende merken: 
Alden, Aubercy, Bestetti, Berluti, Bontoni, Cheaney, Church, Corthay, Crockett and Jones, Edward Green, Fratelli Rossetti, Gaziano & Girling, Grenson, J. M. Weston, John Lobb,
Saint Crispin's, Santoni, Silvano Lattanzi, Sutor Mantellassi,
Vass en Zonkey Boot.

Danny