Take (shoe) care

Weersinvloeden en verkeerd onderhoud zijn geduchte vijanden van schoenen. Leer heeft net als onze huid, een milde verzorging en voeding nodig. Daarom levert The Royal Treatment alleen producten op basis van hoogwaardige, natuurzuivere bestanddelen.

The Royal Treatment producten worden handmatig vervaardigd door een kleine producent in Frankrijk. Een bedrijf waar de geheimen van het productieproces door worden gegeven van vader op zoon. Dit familiebedrijf levert tevens de finishproducten die `s werelds voornaamste schoenateliers gebruiken voor de afwerking van hun handgemaakte schoenen.

The Royal Treatment producten zijn geschikt voor alle soorten schoenen en uitstekend los van elkaar te gebruiken. Wie meer van zijn schoenen verlangt, zal de juiste combinatie van The Royal Treatment producten moeten gebruiken.

Om je schoenen in optimale conditie te houden en te beschermen doe je er goed aan ze minimaal eens per twee tot drie weken te behandelen volgens het juiste stappenplan.

Stappenplan glad leer | Stappenplan suède

De producten zijn verkrijgbaar in het atelier van The Royal Treatment en in de online shop.

Premium Shoe Care behandeling

De Premium Shoe Care behandeling is een intensieve onderhoudsbehandeling voor de bovenkant van handgemaakte herenschoenen. Ideaal als je een keer wat minder tijd hebt om zelf je schoenen onderhanden te nemen of op het moment dat je schoenen vragen om specialistische aandacht.

De Premium Shoe Care behandeling is mogelijk voor iedere materiaalsoort en/of combinatie van materiaalsoorten waaruit de bovenkant van je schoenen is vervaardigd. Tijdens het proces krijgen je schoenen een milde reiniging en voeding, wordt de kleur opgehaald en worden je schoenen water- en vuilafstotend gemaakt. Ook worden de hak- en zoolkanten opnieuw gepolijst en gekleurd en tevens wordt er een check-up van het ondermateriaal gedaan.