Producten en poetsen

Premium Shoe Care behandeling

De Premium Shoe Care behandeling is een intensieve onderhoudsbehandeling voor de bovenkant van handgemaakte herenschoenen. Ideaal als je een keer wat minder tijd hebt om zelf je schoenen onderhanden te nemen of op het moment dat je schoenen vragen om specialistische aandacht. De Premium Shoe Care behandeling is mogelijk voor iedere materiaalsoort en/of combinatie van materiaalsoorten waaruit de bovenkant van je schoenen is vervaardigd. Tijdens het proces krijgen je schoenen een milde reiniging en voeding, wordt de kleur opgehaald en worden je schoenen water- en vuilafstotend gemaakt. Ook worden de hak- en zoolkanten opnieuw gepolijst en gekleurd en tevens wordt er een check-up van het ondermateriaal gedaan.

The Royal Treatment methode

Allereerst worden de schoenen gestript, waarbij de volledige zool, hak en stiknaden worden verwijderd. Hierna begint het opbouwen. Een belangrijk onderdeel tijdens dit proces is het in stand zetten van de schoen. Dit houdt in dat de twee contactvlakken van de voet, zowel de bal als de hiel, worden overgebracht naar de schoen. In het métier noemen we dit de schoen dragend maken. Hierna wordt volgens een traditionele methode de zogenaamde zwaluwstaarthak aangebracht. Daarbij wordt het geheel afgewerkt met duurzame messing nagels. Als de schoen zijn oorspronkelijke vorm weer terug heeft gekregen, wordt het nieuwe leren onderwerk door schuren en polijsten verder afgewerkt. Nu volgt het handmatig patineren van de onderkant. Deze behandeling accentueert het natuurlijke karakter van het leer, met een mahonieachtig uiterlijk als resultaat. Tijdens een totaalreparatie volgens The Royal Treatment methode wordt niet alleen de onderkant van je handgemaakte herenschoenen grondig aangepakt. Ook de bovenkant krijgt alle aandacht. Het wegwerken van (kleur)beschadigingen, vlekken, het intensief reinigen van sterk vervuilde (suède) schoenen en alles wat nog meer een doorn in het oog kan zijn wordt onder handen genomen en verholpen.

The Royal Treatment producten

Weersinvloeden en verkeerd onderhoud zijn geduchte vijanden van schoenen. Maar wat is een vijand zonder tegenstander? Het wapenarsenaal van The Royal Treatment biedt genoeg munitie om elke aanval af te wenden en schade te voorkomen. Zoals ze in het Britse leger zeggen: choose your weapons wisely.

The Royal Treatment producten worden handmatig vervaardigd door een kleine producent in Frankrijk. Een bedrijf waar de geheimen van het productieproces door worden gegeven van vader op zoon. Dit familiebedrijf levert tevens de finishproducten die `s werelds voornaamste schoenateliers gebruiken voor de afwerking van hun handgemaakte schoenen. The Royal Treatment borstels worden eveneens handmatig vervaardigd in Frankrijk. De less is more instelling van deze producent in combinatie met craftsmanship levert Bubinga juweeltjes op. Bubinga is een duurzame houtsoort die groeit in West-Afrika. De producten zijn verkrijgbaar in het atelier van The Royal Treatment of te bestellen in de online shop.