Legacy

‘Was het niet gisteren dat ik aankwam hier, ik was achttien jaar jong’ klinkt uit de speakers van het The Royal Treatment atelier. De muziek, maar vooral de tekst van stadsgenoot Thomas Acda veroorzaakt op dat moment a trip down memory lane bij ondergetekende.

In vogelvlucht stap ik denkbeeldig door de afgelopen drie decennia heen en realiseer me dat het vuur nog steeds niet gedoofd is. Mijn aan fanatisme grenzende enthousiasme voor het repareren van specifieke merken handgemaakte herenschoenen met een leren onderwerk laait nog dagelijks op.

Dit had ik als jochie van elf jaar oud niet kunnen bedenken. Je loopt binnen bij een schoenmaker omdat je naar huis moet bellen dat je later thuis komt van school dan gebruikelijk vanwege een lekke fietsband. Van het een kwam het ander en voor ik het wist stond ik met te repareren schoenen in mijn handen…

Zeven jaar later rondde ik de vakopleiding succesvol af. Na ervaring opgedaan te hebben tijdens en na mijn opleiding bij een zestal werkgevers was het tijd om begin januari 1992 mijn eigen bedrijf te openen in de Jekerstraat in Amsterdam. Nu, ruim dertig jaar later, bekend onder de naam The Royal Treatment.

Take (shoe) care,

 

 

Danny van Kerkwijk

Danny van Kerkwijk