Het Walhalla voor handgemaakte herenschoenen

The Royal Treatment is gespecialiseerd in reparaties van specifieke merken handgemaakte herenschoenen met een leren onderwerk. Tijdens een totaalreparatie wordt niet alleen het leren onderwerk vervangen, maar krijgt ook de bovenkant alle aandacht.

Je kunt bij The Royal Treatment alleen terecht voor totaalreparaties van handgemaakte herenschoenen met een leren onderwerk van de volgende merken: Alden, Aubercy, Bestetti, Berluti, Bontoni, Cheaney, Church, Corthay, Crockett and Jones, Edward Green, Fratelli Rossetti, Gaziano & Girling, Grenson, J. M. Weston, John Lobb, Saint Crispin’s, Santoni, Silvano Lattanzi, Sutor Mantellassi, Vass en Zonkey Boot.

Voor ieder paar schoenen wordt een specifiek reparatieplan opgesteld. Dit specifieke reparatieplan kan niet worden vastgesteld aan de hand van (digitale) foto’s of e-mail. Het beoordelen van schoenen kan niet zonder deze gezien te hebben. Dit is alleen mogelijk wanneer je persoonlijk met je schoenen langskomt tijdens openingstijden (uitsluitend met een van de bovenstaande merken). Dit geldt tevens voor het geven van een prijsopgaaf of een indicatie van de reparatieduur.

The Royal Treatment methode

Allereerst worden de schoenen gestript, waarbij de volledige zool, hak en stiknaden worden verwijderd. Hierna begint het opbouwen. Een belangrijk onderdeel tijdens dit proces is het in stand zetten van de schoen. Dit houdt in dat de twee contactvlakken van de voet, zowel de bal als de hiel, worden overgebracht naar de schoen. In het métier noemen we dit de schoen dragend maken. Hierna wordt volgens een traditionele methode de zogenaamde zwaluwstaarthak aangebracht. Daarbij wordt het geheel afgewerkt met duurzame messing nagels.

Als de schoen zijn oorspronkelijke vorm weer terug heeft gekregen, wordt het nieuwe leren onderwerk door schuren en polijsten verder afgewerkt. Nu volgt het handmatig patineren van de onderkant. Deze behandeling accentueert het natuurlijke karakter van het leer, met een mahonieachtig uiterlijk als resultaat. Tijdens een totaalreparatie volgens The Royal Treatment methode wordt niet alleen de onderkant van je handgemaakte herenschoenen grondig aangepakt. Ook de bovenkant krijgt alle aandacht. Het wegwerken van (kleur)beschadigingen, vlekken, het intensief reinigen van sterk vervuilde (suède) schoenen en alles wat nog meer een doorn in het oog kan zijn wordt onder handen genomen en verholpen.